Skip to main content
Sponset

Bli med på innsiden av oppdrettsnæringen

Visningssenteret SeeSalmon formidler kunnskap om oppdrettsnæringens muligheter og utfordringer. Her kan skoleelever, studenter og andre interesserte besøke den interaktive utstillingen i Powerhouse Trondheim, eller se laksen svømme i laksemerdene i senterets oppdrettsanlegg i Åfjord på Fosen. Etter åpningen i 2020 er det stadig nye grupper som tar del i SeeSalmons kunnskapsdeling. – Vår fremste oppgave … Continued
Fremtidens matproduksjon

Sjømatens rolle i morgendagens matforsyning

I takt med en voksende global befolking og intensive krav om bærekraft, står sjømatnæringen overfor både muligheter og betydelige utfordringer. Sjømatnæringen, som forsyner 40 millioner måltider daglig på verdensbasis, er i hjerte av kampen for mer bærekraftig matproduksjon. I denne sammenhengen opererer NCE Seafood Innovation, en klynge basert på Marineholmen i Bergen, omgitt av et … Continued
Sponset

Jerseymelk for kroppen og miljøet

På Herikstad Gaard, rett sør for Bryne lager Sonja Herikstad Skårland og Per Ådne Skårland meieriprodukter av jerseymelk fra jerseykyr. Ei lita, sosial ku som slipper ut mindre klimagasser enn større kyr. Melka er både god på smak og god for kroppen. Sonja og Per Ådne har drevet med jerseykyr i over 20 år, og … Continued
Sponset

Et systematisk grønt matskifte

– Norsk matproduksjon må finne sin plass i en ny og utfordrende tid. Her er systemtankegangen til god hjelp, sier Øyvind Ørbeck Sørheim. Han leder organisasjonen med lengst fartstid innen utvikling av matnasjonen Norge. – At vi nå snakker om begreper som matsystemer handler om at vi som mennesker blir stadig flinkere til å håndtere … Continued
Sponset

Norge – en grønn lunge

Over 60 år med et bredt og bærekraftig avlsarbeid har resultert i verdens mest klimasmarte svinepopulasjon. Sammen med norske bønder har avlsselskapet Norsvin bidratt til at den grisen vi har i dag gir oss det mest klimavennlige kjøttet.  — Grisen er fra naturens side en svært god ressursutnytter, og mange år med et bredt og … Continued