Skip to main content
40 lokaleide oppdrettsselskaper i Norge inngår i Salmon Group-nettverket. Selsøyvik Havbruk i Nordland, som vi ser her, er et av dem.
Sponset

Nettverk styrker små og mellomstore oppdrettere

Lokaleide oppdrettere samarbeider om bærekraftig konkurranse med de store. Det lønner seg. Salmon Group er et nettverk for små og mellomstore oppdrettere i Norge. Selskapet ble etablert i 2003, og eies i dag av 40 lokale produsenter av laks og ørret. Hovedoppgaven er å sikre selskapene best mulig drifts- og rammevilkår. – Vi ble etablert … Continued
Sponset

Bærekraftig vekst med lukkede merder

Akvafuture har drevet oppdrett i over ti år, og har utviklet sine lokaliteter og organisasjon for lukket produksjon. Selskapets mål har vært å bevise at man kan oppnå bedre økonomiske og biologiske resultater ved å holde laksen i lukkede merder i sjø. I 2023 hadde selskapet en produksjonskostnad som er lavere enn snittet i åpne … Continued
Sponset

Sørger for rent vann i verdens største landbaserte oppdrettsanlegg

Når islandske First Water, tidligere Landeldi, nå er i gang med å bygge verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for fullvoksen laks, er det teknologi fra Nordic Clean Pumps i Haugesund som gjør at vannet kan gjenbrukes uten å ofre vannkvalitet. Nordic Clean Pumps’ teknologi går i korthet ut på flytting av vann, og kontroll på vannet … Continued
Sponset

Nestlé fremmer en mer bærekraftig tilnærming til matproduksjon gjennom regenerativt landbruk

For mange er regenerativt landbruk fortsatt et ukjent begrep, men Nestlés kommunikasjonssjef, Celin Huseby, håper at mer bærekraftige dyrkingsmetoder vil bli regelen snarere enn unntaket om ti år. Som verdens største mat- og drikkevareselskap hviler det et stort ansvar på bærekraftig produksjon og å være i stand til å opprettholde forsyning av varer til forbrukere. … Continued
Sponset

Bærekraftig og fremtidsrettet matproduksjon i berghaller

«Utfordringer i dagen – løsninger i grunnen» – sjelden har vel mottoet til Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) passet bedre! Vi snakker selvsagt om matproduksjon i berghaller. Verdens første underjordiske gård, 33 meter under London, dyrker salat og grønnsaker for byen. Gården hevder å bruke 70 prosent mindre vann enn en konvensjonell, overjordisk gård. I … Continued