Skip to main content
Slik kan du redusere matsvinn i hjemmet (infografikk)
Næringsliv Norge
Av Mediaplanet
Norges infrastruktur
Vei og jernbane
Digitalisering
Havvind
Kunstig intelligens
Mer
Vekst i Trøndelag
Vekst i Innlandet
Grønnere maritim eksport
Grønn omstilling
Vekst i Akershus
Vekst i Østfold
Fremtidens havbruk
Karriere i offentlig sektor
Vekst i Agder
Fremtidens kommune
Fremtidens industri
Vekst i Rogaland
Klimatilpassning
Cybersikkerthet og GDPR
Fremtidens Buskerud
Mangfold og inkludering
Norsk innovasjon
Vekst i Vestland
Fremtidens havbruk
Energieffektive bygg
Vårt vann
Vekst i Nord-Norge
Fremtidens matproduksjon
Fremtidens arbeidsplass
Grønn transport
Fremtidens Vestfold
Kvinner i karrieren
Livsvitenskap
Lokalmat i Norge
Grønn & bærekraftig fremtid
Robotisering og Automatisering
Fremtidens Vestfold
Vekst i Trøndelag
Vekst i Innlandet
Grønnere maritim eksport
Grønn omstilling
Vekst i Akershus
Vekst i Østfold
Fremtidens havbruk
Karriere i offentlig sektor
Vekst i Agder
Fremtidens kommune
Fremtidens industri
Vekst i Rogaland
Klimatilpassning
Cybersikkerthet og GDPR
Fremtidens Buskerud
Mangfold og inkludering
Norsk innovasjon
Vekst i Vestland
Fremtidens havbruk
Energieffektive bygg
Vårt vann
Vekst i Nord-Norge
Fremtidens matproduksjon
Fremtidens arbeidsplass
Grønn transport
Fremtidens Vestfold
Kvinner i karrieren
Livsvitenskap
Lokalmat i Norge
Grønn & bærekraftig fremtid
Robotisering og Automatisering
Fremtidens Vestfold
Sponset
Oksygen for bedre levevilkår
Sponset
Dødeligheten i oppdrettsnæringen: – Vi kan redusere fiskedødeligheten ved å ta i bruk kunstig intelligens
Sponset
Laser gir laksen et bedre liv
Sponset
Seriøse havbruks-aktører sikrer verden mat
Sponset
Bürkert Fluid Control Systems – for optimal produksjon
Sponset
Hvordan sørge for bedre dyrevelferd hos oppdrettsfisk?
Sponset
Bli med på innsiden av oppdrettsnæringen
Visningssenteret SeeSalmon formidler kunnskap om oppdrettsnæringens muligheter og utfordringer. Her kan skoleelever, studenter og andre interesserte besøke den interaktive utstillingen i Powerhouse Trondheim, eller se laksen svømme i laksemerdene i senterets oppdrettsanlegg i Åfjord på Fosen. Etter åpningen i 2020 er det stadig nye grupper som tar del i SeeSalmons kunnskapsdeling. – Vår fremste oppgave … Continued
Sponset
Hvordan sørge for bedre dyrevelferd hos oppdrettsfisk?
Sponset
Sørger for rent vann i verdens største landbaserte oppdrettsanlegg
Sponset
Snart 80 år i minusgrader
Sponset
Kunnskapsbasert tilnærming øker tilliten
Sponset
Kvelde Mølle produserer 100% norsk steinmalt pizzamel; Florsiktet – et mel med lang og spennende tradisjon på mølla!
Fremtidens matproduksjon
Sjømatens rolle i morgendagens matforsyning
I takt med en voksende global befolking og intensive krav om bærekraft, står sjømatnæringen overfor både muligheter og betydelige utfordringer. Sjømatnæringen, som forsyner 40 millioner måltider daglig på verdensbasis, er i hjerte av kampen for mer bærekraftig matproduksjon. I denne sammenhengen opererer NCE Seafood Innovation, en klynge basert på Marineholmen i Bergen, omgitt av et … Continued
Sponset
Ørret-oppdrett på land med uante muligheter
Sponset
Nestlé fremmer en mer bærekraftig tilnærming til matproduksjon gjennom regenerativt landbruk
Sponset
God forvaltning av jord er grunnleggende for fremtiden
Sponset
Spis verden bedre, spis økologisk
Sponset
Landbruket i omstilling: Teknologi, innovasjon og bærekraft med Nordic Edge Agritech Innovation Cluster
Sponset
Jerseymelk for kroppen og miljøet
På Herikstad Gaard, rett sør for Bryne lager Sonja Herikstad Skårland og Per Ådne Skårland meieriprodukter av jerseymelk fra jerseykyr. Ei lita, sosial ku som slipper ut mindre klimagasser enn større kyr. Melka er både god på smak og god for kroppen. Sonja og Per Ådne har drevet med jerseykyr i over 20 år, og … Continued
Sponset
Norner – viktig forskning for plastens sirkularitet
Sponset
Bærekraftig og fremtidsrettet matproduksjon i berghaller
Fremtidens matproduksjon
Forskning og innovasjon for bærekraftig matproduksjon
Fremtidens matproduksjon
Stikk finger’n i jorda – hva betyr bærekraftig matproduksjon på norske gårdsbruk?
Sponset
Globalt problem løses lokalt – matavfall kan bli til Omega-3
Sponset
Et systematisk grønt matskifte
– Norsk matproduksjon må finne sin plass i en ny og utfordrende tid. Her er systemtankegangen til god hjelp, sier Øyvind Ørbeck Sørheim. Han leder organisasjonen med lengst fartstid innen utvikling av matnasjonen Norge. – At vi nå snakker om begreper som matsystemer handler om at vi som mennesker blir stadig flinkere til å håndtere … Continued
Sponset
Kvarøy Fiskeoppdrett – En pioner innenfor bærekraft, dyrevelferd og matsvinn
Fremtidens matproduksjon
Ny teknologi og god agronomi skal gi bedre presisjonsjordbruk
Sponset
Kiilto støtter norske restauranter med et 360° hygienekonsept: Eat Safe
Sponset
Gir bedre melkeproduksjon
Sponset
Fra arv til innovasjon: Serigstads vei mot et bærekraftig landbruk
Sponset
Norge – en grønn lunge
Over 60 år med et bredt og bærekraftig avlsarbeid har resultert i verdens mest klimasmarte svinepopulasjon. Sammen med norske bønder har avlsselskapet Norsvin bidratt til at den grisen vi har i dag gir oss det mest klimavennlige kjøttet. — Grisen er fra naturens side en svært god ressursutnytter, og mange år med et bredt og … Continued
Fremtidens matproduksjon
Er vi forberedt?
Fremtidens matproduksjon
Forskning og innovasjon for bærekraftige matsystemer
Fremtidens matproduksjon
Derfor er bærekraftig sjømatproduksjon så viktig for kloden
Fremtidens matproduksjon
Derfor er avl og genetikk viktig for bærekraftig matproduksjon
Sponset
Mat som har en historie, smaker bedre!